jongeren copy
Jongeren
ouders
Ouders
hulpverleners
Hulpverleners
vrijwilligen
Vrijwilligers
brush stroke

Help, mijn peuter is aan het puberen?!

Help, mijn peuter is aan het puberen?!

Heb je het gevoel dat jouw kleintje de laatste tijd extra moeilijk doet? Je weet je soms geen blijf meer met zijn of haar gedrag?

Dit is volkomen normaal. Vanaf een jaar of twee ontdekt een kind dat het een eigen willetje heeft. Het beseft dat het controle heeft over zijn eigen lichaam en de beste manier waarop die dit kan tonen is door helemaal dwars te liggen.

Als ouder is het een hele uitdaging om je zoontje of dochtertje terug te kalmeren en/of je geduld te bewaren onder hectische omstandigheden. Een tip kan alvast zijn om zelf steeds rustig te blijven. Als jij rustig bent, kan dit jouw peutertje helpen om zelf terug rustig te worden. 

Wat zeker ook kan helpen is op momenten dat jouw kindje zich goed gedraagt, je het goed gedrag bevestigd door veel aandacht en complimentjes te geven.

Probeer ook begrip te hebben voor je kleintje. Een driftbui is vaak een uiting van frustraties. De peuter wil nieuwe dingen proberen maar wordt belemmerd door eigen grenzen of grenzen die worden opgelegd. Het is niet makkelijk voor een kindje om rond te lopen in een grote wereld. Als ouder kan je proberen om de gevoelens te begrijpen en naar een andere manier te zoeken waarop je kind deze kan uiten.

Ben je op zoek naar een luisterend oor en advies zodat je volgende keer helemaal klaar bent om een driftbui te kantelen?

Aarzel niet en plan een afspraak in met één van onze opvoedingsconsulenten. Past een afspraak niet voor jou? Je kan ons ook mailen om enkele tips te krijgen.

Je vindt de contactgegevens van onze consulenten hieronder terug.