jongeren copy
Jongeren
ouders
Ouders
hulpverleners
Hulpverleners
vrijwilligen
Vrijwilligers
brush stroke

Ons aanbod voor jongeren

Kwadraat daagt uit
ons aanbod voor jongeren

Wat wij voor jongeren doen

Maak je je zorgen om je zoon of dochter en denk je dat hij of zij wat extra ondersteuning kan gebruiken? Ook voor hen heeft Kwadraat een mooi aanbod. 

Lees hieronder wat we jongeren allemaal te bieden hebben. Denk je dat we jouw tiener kunnen helpen? Bezorg onze gegevens dan aan een professional, zoals een leerlingenbegeleider, een CLB-medewerker, een therapeut, ... want die kan een aanmelding doen. Wij zijn niet rechtstreeks toegankelijk.

Begeleiding

Zit je zoon of dochter in een moeilijke situatie? Voelt je kind zich onzeker of gefrustreerd, zijn er conflicten met de school of een probleem thuis? Een Kwadraat begeleider, dat is een hulpverlener op maat van jouw zoon of dochter.

Als ze een individuele begeleiding starten bij Kwadraat, dan kunnen ze 6 maanden lang rekenen op een begeleider die weet wat het is om jong te zijn in Antwerpen. De begeleiders zitten niet stil, ze komen aan huis, gaan met hen voetballen of een broodje eten, ze gaan met de school praten of met jou als ouder. Zo'n begeleiding is gratis en vrijwillig. Jongeren vanaf 9 jaar kunnen een begeleiding starten. Ze moeten wel naar school gaan of wonen in Antwerpen.

Check-in training

Als je jong bent komt er veel op je af. Jongeren kunnen soms stress ervaren of het moeilijk hebben met het maken van keuzes. Is jouw jongere snel onzeker of reageert die vaak explosief waardoor er snel conflict ontstaat? Dan is er de Check-in training.

In de training leren jongeren hoe ze zichzelf staande houden in lastige situaties door:
1. Stil te staan bij jezelf (check-in) en
2. Op een rustige manier te communiceren met je omgeving (check-out)

In de training gaan we aan de slag met lichaamstaal, emoties, grenzen en communicatie.

Na de training kunnen jongeren beter voor zichzelf opkomen en weten ze hoe ze kunnen omgaan met de situaties waarin ze zich nu niet prettig voelen.

De trainingen zijn voor jongeren tussen 10 en 21 jaar die wonen of naar school gaan in Antwerpen.

Check-in online training

Check-in online is een weerbaarheidstraining voor meisjes tussen 14 en 18 jaar die ervoor zorgt dat meisjes zowel online als offline sterker in hun schoenen staan. De training is opgebouwd uit verschillende actieve en reflectieve groepsoefeningen die afgewisseld worden met groepsgesprekken en psycho-educatie.

Door middel van de training creëren we bewustwording en zelfinzicht. Je deelneemsters leren hun grenzen ontdekken en duidelijk aan te geven door de ervaringen die ze opdoen tijdens de training. We maken de link tussen de grenzen offline en online.

Coaching

Onze coaches zijn een positief rolmodel en vertrouwensfiguur voor jongeren.Dat doen ze door de jongeren te leren vertrouwen in zijn of haar eigen krachten en door onvoorwaardelijk te geloven in de grote mogelijkheden van de jongeren.

Onze jongerencoaches ondersteunen leerlingen die nog dat duwtje in de rug nodig hebben om hun schoolcarrière positief verder te zetten. Daarnaast zijn onze buddycoaches vrijwilligers die een half jaar lang naast de leerling staan.