jongeren copy
Jongeren
ouders
Ouders
hulpverleners
Hulpverleners
vrijwilligen
Vrijwilligers
brush stroke

Ons aanbod voor jongeren

Kwadraat daagt uit
ons aanbod voor jongeren

Wat wij voor jongeren doen

Maak je je zorgen om je zoon of dochter en denk je dat hij of zij wat extra ondersteuning kan gebruiken? Ook voor hen heeft Kwadraat een mooi aanbod. 

Lees hieronder wat we jongeren allemaal te bieden hebben. Denk je dat we jouw tiener kunnen helpen? Bezorg onze gegevens dan aan een professional, zoals een leerlingenbegeleider, een CLB-medewerker, een therapeut, ... want die kan een aanmelding doen. Wij zijn niet rechtstreeks toegankelijk.

Begeleiding

Zit je zoon of dochter in een moeilijke situatie? Voelt je kind zich onzeker of gefrustreerd, zijn er conflicten met de school of een probleem thuis? Een Kwadraat begeleider, dat is een hulpverlener op maat van jouw zoon of dochter.

Als ze een individuele begeleiding starten bij Kwadraat, dan kunnen ze 6 maanden lang rekenen op een begeleider die weet wat het is om jong te zijn in Antwerpen. De begeleiders zitten niet stil, ze komen aan huis, gaan met hen voetballen of een broodje eten, ze gaan met de school praten of met jou als ouder. Zo'n begeleiding is gratis en vrijwillig. Jongeren vanaf 9 jaar kunnen een begeleiding starten. Ze moeten wel naar school gaan of wonen in Antwerpen.

Rots en Watertraining

Jongeren weten soms geen blijf met alles wat op hen afkomt. Ze zijn niet weerbaar genoeg, of reageren net te agressief. Kwadraat biedt hen de steun die ze nodig hebben om hun talenten optimaal en evenwichtig te ontwikkelen.

Kwadraat biedt actieve trainingen rond thema’s zoals agressiebeheersing, impulscontrole, fysieke en mentale weerbaarheid en omgaan met pesten. Dit doen we aan de hand van de Rots en Water methodiek. Het zijn trainingen voor een betere agressiebeheersing en om weerbaarder te worden. De trainingen zijn voor jongeren tussen 12 en 25 jaar die wonen of naar school gaan in Antwerpen.

Coaching

Onze coaches zijn een positief rolmodel en vertrouwensfiguur voor jongeren.Dat doen ze door de jongeren te leren vertrouwen in zijn of haar eigen krachten en door onvoorwaardelijk te geloven in de grote mogelijkheden van de jongeren.

Onze jongerencoaches ondersteunen leerlingen die nog dat duwtje in de rug nodig hebben om hun schoolcarrière positief verder te zetten. Daarnaast zijn onze buddycoaches vrijwilligers die een half jaar lang naast de leerling staan.