jongeren copy
Jongeren
ouders
Ouders
hulpverleners
Hulpverleners
vrijwilligen
Vrijwilligers

Check-in • meisjes 15-25 jaar (zomeraanbod)

Deze reeks bestaat uit 2 sessies.

Check-in • meisjes 15-25 jaar (zomeraanbod)

Check-in is de nieuwe weerbaarheidstraining van Kwadraat.

Als je jong bent komt er veel op je af. Misschien ervaar je wel stress of heb je het moeilijk met het maken van keuzes. Denk je soms dat je niet genoeg bent? Of reageer je vaak explosief en kom je daardoor snel in conflict? Dan is Check-in er voor jou. Je leert hoe je jezelf staande houdt in lastige situaties door stil te staan bij jezelf: Check-in, en op een rustige manier te communiceren met je omgeving: Check-out.

In de training gaan we aan de slag met lichaamstaal, emoties, grenzen en communicatie.

Na een training kan je beter voor jezelf opkomen en weet je hoe je omgaat met de situaties waarin jij je nu niet prettig voelt.

Praktisch

  • Een training bestaat uit 4 sessies van telkens 2 uur.
  • We trainen telkens in groepen van max. 12 jongeren van jouw leeftijd.
  • Veiligheid is essentieel om jezelf goed te voelen in de groep. Vooraf maken we samen een veiligheidscontract op.
  • De training is vrijwillig. Je bent zelf gemotiveerd. Je gaat aan de slag met de dingen waar jij zelf aan wilt werken.

Jongeren weten soms geen blijf met alles wat op hen afkomt. Ze zijn niet weerbaar genoeg, of reageren net te agressief. Kwadraat biedt hen de steun die ze nodig hebben om hun talenten optimaal en evenwichtig te ontwikkelen.

Kwadraat biedt actieve trainingen rond thema’s zoals agressiebeheersing, impulscontrole, fysieke en mentale weerbaarheid en omgaan met pesten. Dit doen we aan de hand van de Rots en Water© methodiek. Het zijn trainingen voor een betere agressiebeheersing en om weerbaarder te worden. In deze reeks kunnen meisjes tussen 15 en 25 jaar die wonen en/of naar school gaan in Antwerpen zich inschrijven.

Jongeren die nog minderjarig zijn, moeten ingeschreven worden via het CMP. Je gebruikt hiervoor de link onderaan de pagina. Hoe je kan inschrijven via deze weg, leggen we uit in de infofiche bij documenten.

Jongeren die ouder zijn dan 18 kunnen zichzelf inschrijven. Je gebruikt hiervoor deze link.

In deze reeks

brush stroke