jongeren copy
Jongeren
ouders
Ouders
hulpverleners
Hulpverleners
vrijwilligen
Vrijwilligers

Rots en Water • Rots en Water Open Sessies - Borgerhout

Deze reeks bestaat uit 8 sessies.

Rots en Water • Rots en Water Open Sessies - Borgerhout

Jongeren weten soms geen blijf met alles wat op hen afkomt. Ze zijn niet weerbaar genoeg, of reageren net te agressief. Kwadraat biedt hen de steun die ze nodig hebben om hun talenten optimaal en evenwichtig te ontwikkelen.

Kwadraat biedt actieve trainingen rond thema’s zoals agressiebeheersing, impulscontrole, fysieke en mentale weerbaarheid en omgaan met pesten. Dit doen we aan de hand van de Rots en Water© methodiek. Het zijn trainingen voor een betere agressiebeheersing en om weerbaarder te worden. De trainingen zijn voor jongeren tussen 12 en 25 jaar die wonen of naar school gaan in Antwerpen.

Jongeren die nog minderjarig zijn, moeten ingeschreven worden via het CMP. Je gebruikt hiervoor de link die je telkens vindt bij de Rots- en Water reeks waaraan je wil deelnemen. Hoe je kan inschrijven via deze weg, leggen we uit in de infofiche bij documenten.

Jongeren die ouder zijn dan 18 kunnen zichzelf inschrijven. Je gebruikt hiervoor deze link.

Ben je 18 jaar of ouder? Woon je, werk je of ben je actief in Borgerhout? Dan nodigt Kwadraat je uit op de open sessies Rots en Water(c). Rots en Water is een actieve methodiek. Je leert steviger in je schoenen staan, met stress om te gaan, inzicht te krijgen in je eigen aandeel bij conflicten en  op een krachtige en beheerste manier op te komen voor jezelf.

We verdelen de 8 open sessies in 3 reeksen. In een reeks trainen we 3 keer rond het zelfde thema met elke week nieuwe oefeningen.

Download de flyer!

De eerste 3 dagen gaan over fysiek en mentaal weerbaar zijn, kortom een stevige basis. Is het voor jou de eerste keer dat je kennis maakt met Rots en Water? Kom dan eerst naar een van de eerste drie trainingen!

Tijdens dag 5 en 6 gaan we dieper in op omgaan met grenzen. 

De laatste drie dagen focussen we op rots en water in communicatie.

In deze reeks

brush stroke