project
impuls

Wat is impuls?

Met Impuls bieden we een outreachende coaching aan jongeren die niet goed in hun vel zitten en hierdoor niet meer naar school gaan. Wanneer er een vermoeden is van problemen met het psychisch welzijn, kan er beroep gedaan worden op project impuls.

Een Impuls traject is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Deze coaching is er voor jongeren die in de laatste graad van het basisonderwijs naar school gaan tot en met de tweede graad van het secundair onderwijs.

Een traject duurt 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de noden.

impuls traject

  • de jongerencoach brengt in beeld wat de oorzaken zijn van de zorgwekkende afwezigheid op school.

  • Samen met de jongere wordt er een stappenplan opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende levensdomeinen. Het doel van het plan is om de jongere zich terug beter in diens vel te laten voelen en terug in verbinding te komen met school, opleiding en/of de maatschappij.

  • Coaching en ondersteuning bij het nemen van de stappen van het stappenplan.

  • De jongerencoach brengt het bestaand netwerk van de jongere in beeld. Wie kan worden ingeschakeld om de jongere te ondersteunen vanuit een informeel kader en op lange termijn? Indien er geen informeel netwerk betrokken is op de jongere, wordt er samen met de jongere gekeken naar de mogelijkheden.

  • De ondersteuning van de ouders en/of voogd is essentieel. Zij worden actief in het traject betrokken.

  • Waar aangewezen en mogelijk gebeurt een warme overdracht naar gespecialiseerde hulpverlening.

Jongere aanmelden voor Impuls

In wijken of op scholen binnen Antwerpen kan een Impuls traject worden aangevraagd.

De aanmelding dient altijd gedaan te worden door een professionele hulpverlener en verloopt altijd via het Centraal Meldpunt (CMP).

Via onderstaande link kom je bij het aanmeldportaal van het CMP terecht en kan je een jongere aanmelden.

JONGERE AANMELDEN

Algemene vragen?